Eşti aici

tehnologie

Cele mai cumplite suferinţe ale diavolului

Într-adevăr lumea merge de bunăvoie spre iad. Coada imensă de la poarta iadului în care intră cu inconştienţă animalică o mare mulţime de oameni în fiecare clipă poate fi egalată doar de cozile interminabile de la reducerile din mall-uri şi de la noua versiune de IPhone. Internetul duduie de pornografie, violenţă, răutate, răzbunare, şi toate se impregnează în minţile tot mai hipertrofiate ale oamenilor şi în inimile lor micşorate de ură şi de pofte. Tehnologia care duce spre iad îşi face datoria.

Extemporal la prostie

În insectarul durerilor noastre de fiecare zi, un gândac care ne invadează casa minţii şi este greu de stârpit este clişeul, adică acea realitate distorsionată, redusă la absurd, care cataloghează umanitatea din noi şi din jurul nostru. Clişeul este izvorul prejudecăţii şi al imbecilităţii de fiecare zi, şi deşi pare inofensiv, este unul dintre purtătorii de moarte din lume, un agent zelos al răutăţii perpetuate şi progresive geometric din viaţa noastră.

Tonomatul iubirii și al morții

Unul dintre simptomele fundamentale ale vieții post-moderne este automatizarea ființei umane.

Viața și moartea idealurilor

Dacă în anii 250 d.Hr. Origen știa toate Scripturile pe de rost, astăzi oamenii se laudă cu ultima aplicație biblică descărcată de pe Android market.

Bursa la Cambridge şi coşul de gunoi al umanităţii

La o primă vedere, Apple este compania cu cea mai valoare de pe pământ (peste 100 miliarde de dolari). Ea a surclasat giganţi economici ca Coca Cola (59), Microsoft (54), IBM (52,3), Google (50,6), Philip Morris (48,3), Procter&Gamble (47) şi McDonalds (45,84).

O zi din lumea Sfântului Ioan Gură de Aur

Trăim într-o lume în schimbare. Peste tot viață, moarte, trecut, îmbătrânire, generații, treceri de la o etapă la alta. Oamenii devin ceea ce părinții lor au fost, copiii ajung tineri și apoi adulți, bătrânii se prefac în pământ și suflete, peste tot spectrul morții neîndurătoare bântuie stăruitor.