Eşti aici

Epifanie

Ierarhul Epifanie şi maiestatea harului

A murit Înaltul Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei. Pentru că l-am cunoscut bine, îmi permit să scriu câteva rânduri despre Înaltpreasfinţia Sa.

Îl cunosc practic dintotdeauna. Atunci când am devenit conştient de propria-mi existenţă, el ea acolo, aproape de familia mea, călăuzindu-ne paşii, stareţ la Mănăstirea Neamţ şi director al Seminarului de aici. Tata era profesor acolo de muzică psaltică, aşa că a avut enorm de mult de învăţat de la el. Mai apoi, l-am văzut mereu, întâi la Constanţa, iar apoi la Buzău.

Testamentul iertării şi al iubirii

Se împlinesc mâine 40 de zile de când Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei a trecut în lumea veşniciei. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va fi prezent la Buzău, unde va oficia, alături de membri ai Sfântului Sinod, Parastasul pentru vrednicul de pomenire ierarh Epifanie. Slujba de pomenire se va săvârşi în Catedrala „Înălţarea Domnului“ şi „Sfinţii Trei Ierarhi“ din Buzău, unde fostul arhipăstor al Buzăului şi Vrancei îşi doarme somnul de veci, în cripta pregătită din timp, pe care sunt încrustate, într-un testament de rămas-bun, câteva slove de iertare şi iubire.