Eşti aici

creaţie

Cosmologica biblică a Sfintei Liturghii

Liturghia este cosmos, iar cosmosul este Liturghie. Această realitate fundamentală a Bisericii a fost cheia înțelegerii teologice a cosmosului, ca realitate eclesială. Biserica nu înlocuiește, ci îmbisericește cosmosul, este împlinirea vocației lui eshatologice. Simetria cosmică este icoana simetriei și armoniei Bisericii, iar cosmosul prin finalitatea sa, vestește Împărăția lui Dumnezeu, care este Biserica veșnică. Biserica este cosmosul împlinit, iar cosmosul este Biserică în împlinire.

Cine crede în Dumnezeu Creatorul?

Un nou sondaj Gallup a măsurat credinţa în Dumnezeu şi în originile fiinţei umane printre americani, ne infromează http://www.huffingtonpost.com. Prestigiul unui asemenea institut şi corectitudinea cu care efectuează analize sociologice îl recomandă. Sondajul a fost realizat pe 1012 adulţi din 50 de state americane.

O întrebare cu trei variante de răspuns a fost pusă tuturor acestor oameni: Care dintre următoarele răspunsuri este mai aproape de viziunea ta despre originea şi dezvoltarea fiinţelor umane?

Avocaţii pământului pubelă şi dimesiunea ascetică a ecologiei

Vorbind la Întâlnirea internaţională de la Halki, Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, a vorbit despre „asceză” ca fiind dimensiunea lipsă din discursul mediatic contemporan, informează http://www.catholicculture.org.

Mic tratat de însufleţire a lumii

Dumnezeu este Iubirea infinită şi veşnic personală, care a creat lumea din nimic şi din iubire şi păstrează această iubire pentru totdeauna, exprimând-o şi făcând-o să rodească în adâncul fiecărei inimi omeneşti care ascultă bucuria firii.