Eşti aici

„Sfânta Sofia” şi „Războiul Stelelor”

Cultura este chintesenţa valorilor esenţiale ale umanităţii şi ea este o realitate diversă şi complexă, cu neputinţă de nivelat sau de uniformizat de dragul puterii sau al supunerii.

Diversitatea însă nu trebuie să devină temei pentru sfărâmarea identităţii persoanelor umane unice în univers, cum din păcate se întâmplă în occident. Diversitatea a devenit aici un diversionism atroce, în care se pierd milioane de vieţi veşnice ce dragul corectitudinii politice.

Aici, autorităţile decreştinate, elimină toate dimensiunile culturale din actul social, mai ales cele cu sens religios sau tradiţional, pentru a nu ofensa alteritatea şi pentru a impune o dictatură a multi-culturalismului difuz şi confuz, în care persoana umană îşi pierde adevărul credinţei şi felul de a fi firesc, pentru a se încadra în insectarul social post-modern.

Este un nou tip de dictatură, la fel de nociv ca nazismul sau comunismul, doar că este practicat cu mai multă diplomaţie şi se declară eliberator pentru oameni şi naţiuni, desfiinţând temeiurile valorice trradiţionale şi alienând persoana până la stadiul de individ. Este de fapt scopul oricărei ideologii din istoria lumii.

Pentru a reliefa această fobie multiculturalistă care anihilează culturile tradiţionale, vom arăta doar un exemplu de agresivitate ideologică şi de confuzie multi-culturală în Europa.

Gigantul de jucării Lego, care este responsabil de scăderi drastice din bugetul familiilor cu băieţi în special, a fost somat de către comunitatea turcă din Austria că a ofensat sentimentele musulmanilor de pretutindeni, arătând că modelul Star Wars al reşedinţei extraterestrului Jaba the Hutt seamănă izbitor cu un simbol al islamului, Hagia Sofia din Istanbul.

Ceea ce stârneşte perplexitatea şi oprobriul este faptul că Hagia Sofia nu este o moschee simbolică a islamului, ci catedrala fundamentală a creştinismului oriental ortodox, dedicată Sfintei Înţelepciuni, adică lui Hristos. Ea a slujit drept centru al ortodoxiei universale pentru 1000 de ani, a fost focarul de spiritualitate al teologiei eclesiale pentru Europa şi Asia, punctul simbolic de plecare pentru misiuni creştine în întreaga lume şi o minune a arhitecturii creştine.

Comunitatea musulmană va da în judecată Lego pentru incitare la ură şi pentru insultarea demnităţii umane.

Ceea ce uită această comunitate austriacă este faptul că un om moare la câteva secunde în lume pentru vina de a fi creştin, crucea la gât este pricină de biciuire în unele ţări musulmane, legea blasfemiei condamnă la moarte oamenii care se închină Dumnezeului Treime, peste 500 de milioane de creştini se culcă în fiecare seară rugându-se să nu fie ucişi, mai ales în Orient, Asia şi Africa. Pentru toate acestea niciun fel de protest, nicio atenţionare sau critică, sau măcar delimitare politică.

În timp ce sute de milioane de oameni sunt oprimaţi, intimidaţi, persecutaţi sau chiar ucişi pentru credinţa lor creştină, occidentul se complace în raţiuni periferice, stimulează deviaţiile prin asfixierea tradiţiei creştine, îşi trăieşte decadenţa letală în patimi şi inventează motive de ură, acolo unde în ultimele sute de ani s-au aşezat şi trăiesc paşnic sute de milioane de oameni veniţi de pe alte continente.

Cultura europeană este un conglomerat de valori netrecătoare, în care influenţele orientale, islamice, africane, asiatice sau de altă natură sunt fireşti, necesare, îmbogăţitoare şi pline de sens. Însă coloana vertebrală a umanităţii europene este credinţa ei creştină, izvorând din Dumnezeu, transmisă prin Apostoli, curgând prin venele spirituale ale lumii ca un sânge viu, şi hrănind umanitatea cu ideal veşnic.

Adaugă comentariu nou

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Taguri HTML permiseŞ <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.